Nagy tudású kollégáknak – Beavix és Scab – meghagynám a szakértői szintű, mégis könnyen emészthető, sőt néhol vicces elemzését a fent említett eseménynek. - Ilyen behízelgés után nem kérdés, hogy teret adunk első vendégszerzőnknek, aki a "focit inkább űzni szeretők" kasztjába tartozik, ezáltal más szemszögből tud nézni a Clásicora.

Én csak annyit tudok erről, hogy valamelyik szombaton lesz és megint el kell menni egy kocsmába, ahol sok részeggel együtt nézni kell a csíkosakat és a fehéreket. Nem mintha bajom lenne az alkohollal, sőt még jól is jön, hogy egy újabb estére is megvan az indok amivel meg tudom magyarázni a nem létező asszonynak, hogy miért ülök megint kocsmában ahelyett, hogy vele csinálnék valami romantikusat. Persze ennyire azért nem rossz a helyzet a tudásomat illetően, mivel még azt is tudom, hogy a Reál játszik a Barcával, ráadásul Madridban (valami Bernabeu).

 

Komoly(abb)ra fordítva a szót, a spanyol labdarúgás legnagyobb eseménye következik, amit sajnos évente csak kétszer rendeznek meg. Tegnap hallottam azt is, hogy némelyek direkt sárga lapot kapnak azért, hogy letöltsék az eltiltásukat a Nagy Esemény előtti fordulóban. Ez logikusnak hangzik, csak eddig nem esett le.

 

Érzelmi vonalra terelve a szót, Scab kolléga felvilágosított tegnap, hogy a Barcának általában többet jelent a Dolog, mint a Realnak, mert a katalánok utálják a spanyolokat, mint a spanyolok őket. Egyébként tényleg; egyszer voltam Barcelónában, minden ki van írva katalánul is (meg persze angolul is, de ez inkább Budapest városfejlesztő blogjába tartozik), szóval azért van nemzeti (régiós) öntudat. Apropó öntudat: érdekes, mennyire azonosulni tudnak a katalánoknál játszó idegenlégiósok a szellemmel. A madridiak érzelméről nem tudok semmit, valószínűleg nincs is nekik.

 

Esélyekről is szót kéne ejteni, úgy illik. A hülye is látja, hogy a Madridnak repül a szekér, a Barcának döcög(ött). Persze itt csak a bajnokságra gondolok, mivel a BL-ben a királyiaknak nincs is szekere, a Barcáé pedig történetesen repül. Láthattuk ezt szerdán is, amikor 15 perc alatt vagy négyet rámolhattak volna annak az Arsenalnak, akik még – habár a Birmingham elleni fricska után szvsz már csak papíron – versenyben vannak a „világ legjobb bajnokságának” bajnoki címéért. Nade vissza a spanyol bajnoksághoz. Lényegében a két éllovas letükrözte a tavalyi szezont, amikor a Barca verte szarrá minden fordulóban az aktuális ellenfelét, a Real pedig szenvedett a kiesőjelöltek ellen is.

Ennek ellenére a Nagy Eseményen a Barcát érzem esélyesebbnek. Játékosról játékosra nézve nincsenek nagy különbségek, de nekem valahogy úgy jön le, hogy a katalánok szívből játszanak, a spanyolok pedig a prémiumért, amit a spanyol király személyesen ad át az ellenség legyőzéséért. Nyilván szándékos a sarkítás, azért ennyire nem vagyok hülye, de nem áll messze a valóságtól. Mindazonáltal sokkal jobban látom a tüzet Messiben vagy Ibrában, nem beszélve a Xavi – Iniesta párosról, mint Sergio „Nyálgép1” Ramosban vagy Cristiano „Nyálgép2” Ronaldoban, nem beszélve Guti „NyálgépNo.1” Hazról. (Miért van ezeknek két neve?!) Valamiért (nem tudom miért) úgy érzem, hogy a Real direkt kiválogatja azokat a játékosokat, akiknek a nevét „meggooglizva” mindenképpen találjunk női magazinok számára készült képeket. Ezek mellett természetesen/sajnos el kell ismerni a játéktudásukat, hiszen mégiscsak ott vannak a Barca seggében (mivel ugye a spanyoloknál egymáselleni van, én továbbra is úgy tekintem, hogy a Barca az éllovas).

 

Mindenesetre izgalmas mérkőzés ígérkezik, fiúknak a Barca játéka miatt, a lányoknak pedig a Real szép legényei miatt; szóval emberek, gyűljetek a TV elé szombaton este tízkor.

 

levsim

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr311893661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lothril 2010.04.07. 03:11:13

Lány létemre mégis inkább a Barca miatt nézném meg 10-én az Meccset. :P
Bár Pep megmondta, hogy ez nem is olyan fontos... :)
süti beállítások módosítása