Scab 2009.11.28. 22:00

Azért a víz az úr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy újabb kötelező győzelem elé néz a Barca. A különbség azonban az a többi meccshez képest, hogy csodák csodájára az ellen előrébb van a tabellán. A párbaj végkimenetelét tekintve azonban ne legyen kétségünk: "habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr."

 Tanult kollegám, Beavix kezdőcsapata ez lenne:

Casillas – Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo – Lass, Xabi – Higany, C, Kaká – Benzema,

 

azonban nem ez lesz, hanem a

Casillas - Ramos, Pepe, Garay, Arbeola - Lass, Xabi, Marcelo - Kaka - Benzema,Cé.

Egyik sem erős, de ez utóbbi egy jó formában lévő Higuainnal gyengébb. Albiol sérült, de Garay vagy Albiol...egyik 19 másik egy híján húsz. Ha valóban így kezd a Reál, ezen kár csodálkozni, hiszen Madridban sosem a logikus szempontokat veszik figyelembe csapatösszeállításkor és igazoláskor.

A Barca feltehetőleg a Valdes - Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Toure, Xavi, Keita - Messi, Ibra, Iniesta csapattal kezd, de lehet hogy Keita helyett Henry kezd. Ahogy így elnézem a két összeállítást, csak kapus poszton jobb az ellen. Nagyjából ez a véleménye a közönségnek is, akik az origo szavazásán voksoltak a posztonkénti párosok tagjaira.

A Real védelem valóban biztatónak tűnik, amennyiben a középpályások nem segítenek be nekik 3-4 gólt érzek bennük, ellenkező esetben csak 2-3-at. Érdekes lehet, hogy Pellegrininek vajon megtetszett-e Juande Ramos tavalyi taktikája. Akkor a játékról semmi elképzelése nem volt a Realnak, de a "ki tudja eltörni Messi bokáját 20 perc alatt kétszer?" contestben igen tehetséges versenyzők indultak.

A Barcelona egy európai középcsapatot - az olasz bajnokot - intézett el nagyon simán hétközben Messi és Ibra nélkül, úgyhogy mondhatni jó passzban várják a meccset. A Real viszont vezeti a bajnokságot, ebben a szezonban mindenbizonnyal utoljára, és még a félelmetes Zürichet is legyúrták nagy-nagy magabiztonsággal szerdán, úgyhogy egy kis mentáltréninggel még  azt is hihetik, hogy ügyesek. Azonban a fejsimogatás nem érkezik, mert ahelyett, hogy a szurkolóik (van egyáltalán ilyen?) örülnének a meglepetés pontoknak, nyígnak, hogy nem játszik jól a csapat. Építsünk szarból várat és még rózsaillatú is legyen? Azért vannak problémák az elvárásokkal.

A kérdés csak az, hogy Pellegrini búcsúmeccsét ki teszi emlékezetessé. Messi vagy a taplóságából sokat levetkőző Zlatan?

 

És disznófejet Cének!

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr281559651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiggger 2009.11.28. 23:14:39

Partra vetett "Hal a Madrid"

sziasztok86 2009.11.29. 10:43:27

sziasztok!

király a blog, azért egy kicsit több barca hype-ot elbírna:D én azért nem érzem ennyire esélyesnek a barcát...messi jelenleg nincs akkora formában, mint volt pár hónapja,cserébe viszont ibra is leköthet - le is fog - két embert,amit ugye messi alapbol igényel, így azért necces lesz megoldani a barca támadásainak megfojtását. barcelonában még a real sem támadhat eszetlenül, hiába fog kezdeni cé,benzema meg kaká. a barcának idén egy ellenfele volt a játékban - a köcsög rubin kazany. ha hozza ugyanazt az - undorító - játkot a real, lehet esélye...remélem nem fogja és megpróbál játszani ellenünk. amit ugye tavaly madridban megpróbáltak láttuk mi lett a vége:)

üdv m.
süti beállítások módosítása