Megszórta ellenfeleit mind a két csapat. A Racing négy gombóccal ment haza Barcelonából, a Villarreal meg hattal Madridból. A Real gyorsan elhallgattatta a lyoni zakó miatt morgolódókat, avagy kárörvendőket (nekik azért még van remény), a Barca meg tartalékosan is meggyőző játékkal hangolódott a stuttgarti BL-meccsre.

Barcelonában a svédnyák kimaradt, játszott viszont Bojan és Henry. Mindkettejüknek, de főleg a franszoának bőven van mit bizonyítania. Xavi távollétében Iniesta teljes jogú karmesterként nagyon jól szervezte, koordinálta a katalán rohamokat. Az első gólt ő szerezte, majd jött két szabadrúgást. Az elsőt Henry lőtte a sorfalon át a kapuba, a másodikat Marquez centizte ki úgy a kapufa mellé, hogy az pontosabb nem lehetett volna. A második félidőre elkényelmesedtek a házigazdák, de Messi a 84. percben megrázta magát és Thiagoval megrúgatta a csapat negyedik gólját.

Jó hír, hogy Dani Alves és Xavi is elutazott Stuttgartba, úgyhogy ha minden kötél szakad, akkor akár őket is be lehet vetni a Bundesliga 9. helyén álló Vfb ellen. Akik ugyan nyertek hétvégén 5:1-re Kölnben és Cacau csak egymaga négyet vágott, de azért megijedni tőlük nem kell. És akkor a közhelyek: Persze a BL-ben egy csapatot sem szabad lebecsülni és idegenben minden meccs nehéz, de egy szó mint száz, el kell dönteni a továbbjutás kérdését egy győzelemmel.

Madridéknál Cé nyitott egy szabadrúgásbombával, majd még három gólhoz járult hozzá. Két perccel később, már kettő volt az előny: újabb pontrúgás, ezúttal 11-es Higuain buktatásáért, amit Kaka lőtt be. A másik oldalon Senna villantotta lövőtechnikáját, a változatosság kedvéért ő is szabadból volt eredményes. 2:1-gyel mentek szünetelni a csapatok, de a második félidő elején Higuain második góljával jelezte a sárgáknak, hogy ne nagyon törjék magukat, mert nem szereznek pontot a hétvégén. Nilmar még vitába szállt ezzel, de 3:2 után elgurult Madridék gyógyszere, és vágtak még hármat, úgyhogy sima Real győzelem lett a vége.

Barca-Santander 4:0

 

 

Real Madrid-Villarreal 6:2

 

 

Vfb-Barca 0:2

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr761783485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása