Scab 2010.04.10. 17:54

Clásicora

„Ez a nap más, mint a többi, s ezt te is jól tudod.

Másként kelt fel reggel a Nap és másként járt a Hold.”

Egy szurkolónak két ilyen nap van egy évben (néha picivel több), amikor felkelés után egyből mezbe és sálba öltözik, álló nap rigmusokat skandál magában, régi videókkal idézi föl a múlt nagy sikereit, és csak arra tud gondolni, hogy képtelenség, hogy veszítsen este a csapata. Ma egy ilyen nap van.

A múlt

Volt egyszer egy őszi Clásico, amit megnyert a Barcelona otthon 1:0-ra. Az „csak” egy Clásico volt. Madridék sem omlottak össze utána. Az volt a legjobb meccsük addig a szezonban, stabilan álltak a BL-ben, és még gyerekcipőben járt a bajnokság is. Azóta eltelt négy és fél hónap. A Madrid kiesett a BL-ből, ugyanakkor elég határozottan gyűjtögeti a pontokat a spanyol bajnokságban. A Barcelona meg egy éveleji hullámvölgyet átvészelve éppen feltámadóban van. A BL-ben már elődöntős és ott áll az ősi riválissal kéz a kézben a tabella élén. Ne feledjük, hogy a meccs első másodpercében már a Barca a listavezető. Hacsak nem találja ki az LFP, hogy hendiből kell játszaniuk mostantól minden Clásicot. Szóval a Barcának a szezont illetően nincs oka a panaszra. Egyelőre. A Realnak viszont csak a bajnokság maradt. Egy mezei, szimpla spanyol bajnokság.

All in

Tegyék föl a kezüket azok Real szurkerek, akik elégedetten néznének vissza erre a szezonra úgy, hogy bár megnyerték a La Ligát, de Clásicot idén sem tudtak nyerni, mint ahogy a BL és a Copa del Rey is csak álom maradt! Nem sok kezet látok. A Realnak semmi nem maradt ebben a szezonban, mint ez az egy nyamvadt Clásico, amit be kell húzni bármi áron, mert ha nem, megint fejek fognak hullani és a kegyetlen madridi sajtó is szétkapja a csapatot. Nem mellesleg a győzelemmel nagy lépést tennének a bajnoki cím felé.

Mekkora az a „nagy lépés”?

Hét meccs van még a Clásico után. A Realnak Almeria (i), Valencia (o), Zaragoza (i), Osasuna (o), Mallorca (i), Bilbao (o), Malaga (i). Ebből azért három elég húzós. A Valencia mindenképpen, még ha a Bernabeuban lesz is, illetve Zaragozába és Mallorcára utazni sem egy leányálom mostanság. Azért a katalánokat sem kell félteni: Depor (o), Espanyol (i), Xerez (o), Villarreal (i), Tenerife (o), Sevilla (i), Valladolid (o). A három idegenbeli meccs kemény lesz nekik is. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy bőven marad még izgalom akkor is, ha nem X-szel végződik a ma este.

Ma este

Ibrahimovic és Kaká sincs a keretben, ott van viszont Piqué és Xabi Alonso. A Barca kezdője valahogy így nézhet majd ki:

Valdes - Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Busquets (Touré), Xavi, Keita - Pedro (Bojan), Messi, Iniesta

De lehet, hogy Keita nem játszik és Iniesta hátra lép, az is lehet, hogy Henry kezd Pedro helyén, hogy a mélységi mozgásaival területet nyisson Messinek, vannak alternatívák.

Madridnál sem egyszerű jósolni:

Casillas - Ramos, Garay, Albiol, Arbeola – eddig szinte biztos. Hogy a középpályát hogy rakja össze Pellegrini azt csak ő tudja. L. Diarra visszatérésével még több variációs lehetősége van, mint eddig. Elől Cé és Higauin, az tuti.

Meggyőző a Madrid az utóbbi hetekben, hónapokban, a Barcelona meg két éve az, úgyhogy inkább nem vállalkozunk tippelésre. Egy viszont biztos: A tavalyi 6:2 előtt csak három ponttal vezették a tabellát a katalánok a Madrid előtt, és tavaly is komoly bajnoki álmokat dédelgettek a Clásicoig a blankók...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr371909969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása