Vissza kell váltani a pezsgős üvegeket, el kell hessegetni az örömmámor fellegeit, mert nehéz hétvége (4 óra) elé néz a Barcelona. Lemegy addig egy pár érdektelen spanyol meccs, aztán vasárnap este hétkor a Valencia lép pályára a Nou Campban, utána pedig a Valladolid fogadja a Madridot. Az előző fordulóban Madridéknak kellett felkötni a gatyót (sikerült), most a katalánoknak kell.

A Barca válláról komoly terhek gördültek le a héten. Egyik, hogy már nem listavezetők (bár az El Clasicoig pontegyenlőség esetén azok kéne, hogy legyenek), a másik meg, hogy a Real a kiesésével elérte, hogy őket boncolgassa és trancsírozza a média. Úgyhogy most végre a vallatólámpa vakító fénye nélkül lehetett készülni a fordulóra. A svédnyák és Pep el vannak tiltva. Előbbi csak akkor probléma, ha a helyén Henry fog játszani, máskülönben csak jól jöhetünk ki belőle. Guardiola eltiltása még okozhat kellemetlen perceket: Nézzük csak meg az Inter produkcióját Murinnyó nélkül! Keita felépült, de ő még biztos nem kezd, Henrynál erre azonban sajnos minden esély megvan. Piqué visszatér a védelembe, úgyhogy, ha minden jól megy a Valdes - Alves, Puyol, Piqué, Maxwell - Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Bojan, Pedro csapat fut ki a pályára, ha nem, akkor Bojan helyén a francia játszik.

Valencia háza táján a Villa játszik, nem játszik virágszirom-tépkedés a legszórakoztatóbb elfoglaltság mostanában, de ne hagyjuk magunkat elbizonytalanítani és ne legyen kétségünk afelől, hogy játszani fog. Alexis, David Navarro és Marchena viszont nem fog játszani, és főleg Marchena hiánya feldobhatja a barcásokat, mert távollétében jelentősen lecsökken a sérülésveszély.

Madridéknál feje tetején áll a világ. Az újabb BL-kiesés már mint egy soha véget nem érő átok kísérti őket, és ennek feldolgozásában a toleranciával köszönőviszonyban sem lévő madridi sajtó sincs segítségükre. Drenthe és Benzema továbbra is sérült, Xabi Alonso és Marcelo viszont bevetésre kész. A kérdés számomra az, hogy mennyi idő kell a Madridnak, hogy felálljon a padlóról, ahova saját magát küldte szerdán. Sajnáltatják magukat egy pár héten keresztül vagy azonnal nekifeszülnek a bajnokságnak és rúgnak vagy féltucatot az ellenfélnek. Egy olyan ellenfélnek, aki ebben partner lehet. Bár a Valladolidnak minden pontra szüksége lenne, hiszen öt pont a lemaradása a még épphogy bennmaradó Zaragoza mögött, azonban eredményeik nem túl acélosak. Utoljára december 20-án sikerült nyerniük a Gijón ellen és azóta is hat zakó mellett csak négy ikszre futotta. Ráadásul a zseniális Sisi is sérült, úgyhogy ennél jobb lehetősége nem is lehetne a Realnak egy kis önbizalom-helyreállításhoz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr971839386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása