Ma/holnap este Platini ismét bankot robbant, elvégre megy a BL-cirkusz, és hazánkban a Pool pesti vészhelyzete borítékolhatóan leveri a retekklubosat. Mindeközben a futballvilág szakavatottabb fele rubin közönnyel pislant csak néha a Camp Nou eredményjelzőjére, mert tudja, hogy a modern foci lényeges kérdései keleten dőlnek el.

 

Platiniék mégis a Barca-Interen kasszíroznak, minthogy a ragadozók a BL ezen szakaszában ritkán vadásznak még egymásra. Most mégis ez a helyzet. Az egész meg van spékelve a nyári Etó-Zlatan cserével, amivel eddig mindkettő nagyon elégedett. Ez már csak azért is furcsa, mert e két játékos cseréje olyan, mint mikor a kurtizán összejön a stricivel, kicserélik a trippert és a szifiliszt, és utána mindkettő boldog saját új nemi betegségével. A győri fekának és a bosnyák svédnek is van fogalma arról, hogyan kell gavallérként viselkedni, ám ez szeplőtelen magánéletük szégyellősen őrzött titka, ez meg ugye növeli a meccset körülvevő cirkuszt, gyöngyöt jelent a disznó sajtósoknak - így nekünk is.

 

Azt persze nem vitatjuk, hogy a világ 5 legjobb befejezőjéből kettő pályán lesz – ha Pep vállalja a kockázatot az El Clásico előtt. Scab kolléga reméli, hogy nem fogja, sőt szerinte Messi sem várható/szükséges a kezdőbe. A meccs szerintünk ennek ellenére a Barcának áll, ezt három dologra alapozzuk:

 

1. A csoport vetkőzőspókerében pont egy rucival kevesebb van rajtuk, mint ellenfelükön, ergo jobban félnek, hogy meglátszik, milyenek is mezítelenül.

2. A Sintér az elmúlt 10 évét arra fordította, hogy megszerezze a tapasztalatot, ami a fontos BL meccsek sima elvesztéséhez kell. Hisszük, hogy jó tanulók, és sikerült nekik.

3. Sztankovics nem Rjazancev, neki csak a Marassiban sikerül, ott is csak üres kapura..

 

Nincs könnyű helyzetben a Margit sem. Papíron a legkönnyebb meccsük jön a BL csoportban, de a Silány elleni hatból szerzett egy pont miatt ez is kötéltánc. Márpedig a Zürich pont Milánóban mutatta meg, hogy szereti rángatni a kötelet. Másrészt meg Pellegrini általában lottóból húzza ki a kezdőcsapat számsorát, és bár ez most sem lesz másképp, a hétvégi rangadó miatt a 8-as és a 9-es golyó be sem kerül a búra alá. Nélkülük pedig Gutit és Van der Vaartot vizionáljuk a kezdőbe, utóbbiról legalább a youtube-on megtaláltuk, hogy tud(ott) focizni, de előbbit – legyen bár hölgy vagy úriember az illető – semmilyen múzsa nem tudja úgy megcsókolni, hogy annak bármi alkotószellemű legyen a vége. Szóval ha a Zürich nem gyengébb az Alcorónnál, akkor van esélyük. Most mégis hazait tegyetek erre, mert bár a Zürich szúrós törpeharcsa, azért a Madrid a horgász és partra is fogja vetni alaposan. Raúlnak ugyanis az ilyen meccsek jelentik a sanszot mindenféle rekordok megjavítására, átírására és írásvédetté tételére.

 

p.s.: Hajrá Loki, Rudolf Gergő ma valakitől kék útlevelet kaphat, ha megint varázsol.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr591548823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása