A vállalható vereségért is nulla pont jár, így örülhet az ellen, a nemzeti büszkeség bosnyák-svéd-katalán kutyája egy lesgóllal eldöntötte az El Clásicót. Örülhet az ellen a Mallencó sporttárstól ajándékba kapott pontoknak, meg az ősi rivális fűbe harapásának. Azt is tudjuk, hogy ennek jóval tovább fognak örülni, mint ameddig a Primera élén is állnak, hiszen a jövő héten a táblázat élén ismét helycsere következik, viszont a Bernabeúban esedékes lemészárlásukig Scab kollégától gyanítom minden találkozásunkkor meghallgathatom a mostani El Clásico végeredményét.

 

 

Semmi oka nincs azonban a bánatra a Madridistáknak. A csapat játéka annak ellenére volt biztató, hogy ismét meggyőződhettünk róla: a spanyol rekordbajnok kispadját egy bohóc bitorolja. Chile a világ futballtérképén ugyanolyan keskeny ország, mint a földrajzórák unalmában, (Santiagóról is a Madrid otthona jut inkább eszünkbe), de azt az edzőt, aki 0-1-nél emberelőnyben lecseréli Ronaldót (a hitványul játszó Marcelo, vagy Arbeola helyett), azt a világ futballtérképének e marginális csíkján sem tűrik meg. Tehát a chilei eljátszotta a lehetőséget, hogy – mihamarabbi - madridi eltávolítása után legalább az Universidad Católica ifijének kispadján helyet szorítsanak neki.

 

A portugált szemlátomást nem zavarta sem a hiányzó edzésmunka, sem az, hogy a nevével játszadozó katalán arisztokrácia burzsoá fiai inkább egy másik madridi aranylabdást és gólkirályt éljeneznek. Cé először új dimenzióba helyezte Puyol számára a futás fogalmát, majd sarkazási bemutatót tartott, utána meg Piquét majmolta meg (akinek egyetlen eszköze a tizenhatoson belüli – megtorlatlan - lerántás volt), Végül még felülről megnézte a katalán védők kopaszodó foltjait, miközben senkitől sem zavartatva fejelt fölé-mellé. Ezek után Pellegrini 0-1-nél lecseréli.

 

Pedig hihettük, hogy az öreg, ha nem is kezd el spontán érteni a labdarúgáshoz, de legalább olvassa a blogunkat. Az első félidőben 35 méteren labdát szerző majd villámgyorsan visszakontrázó, ziccereket kialakító Madridot láthattunk, amely épp csak jobban akarja szétkapni a katalán védelem foszlányait, mint az a gólszerzéshez szükséges. Szünet után a bekapott lesgól rövid időre megzavarta a labdarúgás királyait, de a jogos kiállítás után megint madridi helyzetek jöttek futószalagon, épp csak le kell vonni a tanulságot: az ötösön belül már nem kell cicázni az ellenféllel. Azért dícsérjük meg az ellent is: 65 perc alatt már szabályosan is sikerült helyzetet kialakítaniuk, a mérkőzés hátralévő részében pedig már a Barca csapatánál is indokolt a támadójáték kifejezés. Ennek oka az, hogy a bekapott gól után felocsúdó Madridot edzője ekkoriban már cserékkel is igyekezett megzavarni. Benzema behozatala önmagában nem tűnt marhaságnak, de hogy Pellegrini miért a Tom Cruise-nál alacsonyabb, viszont nevét mozgásáról kapó Higanyt hagyta középen a francia gólem helyett, az ugyanolyan rejtélyes, mint hogy miért felejtette el a mester a kilencvenes évek azon újítását, mely szerint hármat lehet cserélni. Ezen kívül hová tűnt Damon Hill és Rafael van der Vaart?

 

A másik ok a blogban vázolt stratégiától való eltérés: 35 méteren védekezni és agresszíven letámadni a Barca ellen nehéz, nem letámadni és engedni őket labdázgatni a öngyilkosság. Annál is inkább, mert az kiderült, hogy a fizikai foci nem ízlik nekik, nem szerették, hogy egy félidőn át elvettük a játékukat. A mérkőzésen kiderült, hogy:

1. Iniesta nem feldobja magát, csak visszamaradt izomzata miatt soha nem lesz iskolaérett,

2. Piqué nem a H1N1-től, hanem Kaká cseleitől szédül,

3. Keita Sanyi nem direkt csúszik be mindig hátulról, hanem képtelen érzékelni azt a sebességet, amivel a madridi aranylabdások elviszik mellette a labdát,

4. Puyol nem az időt húzza a földön fekve, hanem tényleg légszomja van,

5.Messitől pedig nem lehet elvenni a labdát, de nem is kell, mert nem a kapu felé megy vele.

 

Ezeket összefoglalva a Barca-óvoda fizikai hiányosságainak nevezzük. Ezekből pedig tőkét kell(lett volna) kovácsolni. A végén még azért engedélyeztünk nekik egy olyan ziccert, amiket magunknak futószalagon gyártottunk. Ennek az volt a célja, hogy Casillas megmutathassa, miért lesz százszoros válogatott, kollégája pedig miért nem lesz egyáltalán.

 

Természetesen minden fent leírt mellett a győzelemhez gratulálunk a Barca óvodásainak, hiszen ez így elegáns egy a 32. bajnoki címe felé masírozó klub szurkolóitól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr731562003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.11.29. 22:54:58

Felismered a képen látható személyt?

sziasztok86 2009.11.30. 00:35:37

sziasztok!

:)

azért a mai napon nem csak ibra csalt mosolyt az arcomra. de ez a szép a fanatizmusban. ha cé belőtte volna, vagy kaka, aki nem tudom miért nem lőtte rá 14 m-ről, akkor itt rinyálnék, hogy köcsög madrid. persze ilyenről szó sincs nyert a szerencsésebb csapat. szvsz a madrid az idei szezon egyik legjobb játékát hozta, csak hét bénáztak a sztárjaik. nekünk meg elég volt egy kivételesen pontos (tavaly óta nem láttam ilyet) alves beadvány, és ibra balosa. igen messi tényleg gyenge, meg szarul cselez, de azért a kedves madridi védelem nem szerelte le sokszor...legalábbis szabályosan elvétve...

amugy persze lesgól persze azért az alábbi linken szerintem látszik mekkora les volt.

kepfeltoltes.hu/view/091130/k_p001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

mindegy, majd madridban visszavághattok:)

üdv m.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.11.30. 01:14:12

Háromcentis, hárompontos. :) Holnapra remélhetőleg egy post erejéig a Barcás kollega is kijózanodik az örömmámorból.

Scab · http://elclasico.blog.hu 2009.11.30. 08:29:46

1. semmilyen les nem volt, de nem akarom elvenni az egyetlen örömödet. majd tavasszal indulunk két ember hátrányból egyből a meccs elejétől, hátha úgy majd sikerül a madridnak
2. jövő héten is elöl leszünk, mert hétközben megpakoljuk a Xerezt
3. szeretnéd te, ha lenne akárcsak egy puyol szintű védőtök, nemhogy egy piqué

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.11.30. 09:40:53

@Scab: Sziasztok86 be is linkelte a leshelyzetet. Pont három ujperce lóg ki Zlatannak, de ettől még ugyanúgy les, mintha Pippó ugyanebben a helyzetben 3 méterre a kaputól kapná.

De fölösleges dolgon vitatkozunk, csak magára vethet a Madrid, hogy nem vert titeket tegnap laposra.

sziasztok86 2009.11.30. 11:28:14

sziasztok!

most nézegettem a fifa lesszabályokat a neten. az a helyzet, hogy ha akár 1 centivel is előrébb van olyan testrész amivel ÉRVÉNYES gólt lehet szerezni - fej, láb, mellkas, segg, has - akkor az les. namost azért érezzük, hogy az általalm bemásolt link, és a neten fellelhető még több, ennél jobb minőségű kép alapján is véleményes a dolog. úgyhogy ha a keze kilóg az nem les. igaz, hogy zlatan orra eléggé belóg,de annyira nem nagy hogy gólt "lőjön" vele, de asszem ez itt mindegy volt:)

de ettől még a barca nyert. ha a szívemre teszem a kezem, a döntetlen talán reálisabb lett volna, most mi ennyivel voltunk jobbak. ez van.

visca el barca

üdv m.
süti beállítások módosítása