Beavix 2009.12.08. 19:16

Töri lecke

Scab kollega próféciája lángoló nyelvekkel perzseli a Bernabeú népét, és ez így van rendjén. A próféták jönnek, elmondják, hogy itt a vég, aztán átadják a helyüket más prófétáknak, akik kezdik az algoritmust elölről. Ez a Madrid esetében sem lesz másként: új prófétákat ugyan nem fogadunk, mert Scab teljesen alkalmasnak tűnik arra, hogy minden királyi továbbjutás előtt kiesést jövendöljön, azonban neki a májusi döntőig folyamatosan alkalma nyílik majd a fehér lovagok ostorozására, mindig hasonló sikerrel. Annál meglepettebb vagyok, hogy elhallgatja: a Barcelona a kijevi 0-2 után már készül az Európa Ligára.

 

Ha csak a keleti Rubin-Dinamo ikszből indulunk ki, könnyen juthatunk arra a tévkövetkeztetésre, hogy a csoport esélyesei nem Kazanyban játszottak két hete. De mi átlátunk a szitán: a szovjet barátság jegyében sztoikus nyugalommal pörgették le a 90 percet, vigyázva, hogy nehogy kiejtsék egymást. Így aztán nem kell mást tenniük, mint hozni a papírformát, és az utolsó körben kéz-a-kézben kiejteni a Barca-Sintér kettőst. A katalányok szerencséjére pontelőnyt dolgoztak ki a Mourinho-kutyákkal szemben, így legalább az Európa ligás szereplés nem forog nagy veszélyben.

 

A Sintér helyzetén talán segíthet egy kis Calciopoli, de hogy a Barcelona hogyan akarja kihúzni az ellen a csapat ellen, aki ellen legutóbbi BL-randijuk során két meccsen hetet szedtek össze? Nem tudom. Kijevben jelenleg 0 fok van, holnap -2 lesz a nappali csúcs. Emellett itt nem csendben szeretik a focit, hanem hangosan. Ha a hideg, a ricsaj, valamint a két csapat közti klassziskülönbség nem lenne elegendő, akkor még mindig ott van az egyetlen ma aktív egy BL-meccsen négy gólt vágó aranylabdás.

 

Amennyiben ezek után sem vagyunk meggyőződve a Dinamo totális győzelméről, lapozzuk fel a két csapat közös történelem könyvét! Hajtsunk végre egy 12 éves időugrást és máris 1997-ben találjuk magunkat. Körölnézve furcsa világot látunk: a BL címvédője a Dortmund, a Barca szimpadján pedig a Fradi ellen méltán népszerűvé vált van Gaal üldögél - zsák a foltját. Ekkor történt, hogy a Barcelona, a Newcastle United, a PSV Eindhoven és a Dinamo Kijev egy csoportban harcoltak a BL továbbjutásért. Októberben a Barcelona Kijevbe látogatott, nézzük mi történt:

Tizenkét éve megadatott a lehetőség a katalánoknak, két héttel később visszavágót játszottak Barcelonában:

Sevcsenko most sem épp kegyelmezni készül, az pedig nyilvánvaló, hogy Valdez nem kisebb bohóc Vitor Baiánál. Figo eligazolásán pedig nem tudok csodálkozni, ilyen csapatban én sem játszanék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr821584165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scab · http://elclasico.blog.hu 2009.12.08. 23:33:33

jó próbálkozás, kár hogy te sem gondolod komolyan:)

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.09. 00:27:37

Csak hogy annyira ne aludj jól :)

sziasztok86 2009.12.09. 10:11:29

sziasztok!

egyfelől gratulálunk a madridnak, hogy elkerülte a kutyaüütők kupáját, egy cérónáldónyi előny elég volt a marseille ellen:) mondjuk a szabadrúgás az nekem is tetszett, kár h bevédte a kapus:D

azért arányaiban az a barca gyengébb volt a mainál, nem is kicsit. vítor baia meg legalább akkora tévedés volt - bár nagyanyám szerint jóképű:P - mint a madridnak faubert v faubel v kinek a leigazolása. ez amugy sztem hosszú távon az egyetlen előnye a madridnak, hogy van egy casillasuk. mert valljk be, ha mi is szerzünk valahogy - nem fogunk - egy klasszis kapust akkor azért combosodna a most már talán leggyengébb csapatrász. ugyan valdes hoz egy jo erős átlagot, de sajna nála benne vannak a bakik 4-5-6 meccsenként. mondjuk azokat legalább 0-0,1-0,1-1 helyzetekben csinálja, h mindenképp rábasszunk:)

ma meg nincs más dolga a barcának, mint hasonlóképpen az inter elleni otthoni meccshez, szép okos focival bedarálni a kijevi majmokat:)

üdv m.

Scab · http://elclasico.blog.hu 2009.12.09. 23:17:49

@sziasztok86: és most mi a véleményed valdesről?:))

sziasztok86 2009.12.10. 21:42:06

sziasztok!

annyit, hogy a szerdai fociknál is beejtene pár lövést:D már leírtam az előbb, hogy mit gondolok róla, bár hozzá kell tennem tavaly azért a bl egyenes kieséses részénél elég jól védett, sőt gyakorlatilag baki nélkül lehozta, ami nem rossz tőle:)

várom a sorsolást, remélem vmi gyökér csapatot kapunk, ti meg az intert:D

üdv m.
süti beállítások módosítása