Kedvesnek egyáltalán nem nevezhető kollégám figyelmét felhívnám arra a tényre, hogy ezt a kupát még az általa oly hőn szeretett királyi kegyencek sem nyerték meg, hisz klubvilágbajnokság csak öt éve van. Igaz, hogy itt indulni lehessen ahhoz a BL-t is kéne nyerni, az meg már 7 éve nem sikerült királyéknál. Erre jön majd az a válasz, hogy de ők 9-szer nyertek. Igaz, Beavix? Csak az a baj, hogy - Sztojcskovot idézve - abból 6-ot még fekete-fehér tévén néztek. Nekünk is volt egy Aranycsapatunk egyszer...

Miután belerúgtunk egyet reálos kollégánkba, elégedetten a tárgyra térhetünk.

Második FIFA-klubvilágbajnoki döntőjére készül a Barcelona, miután tegnap 3:1-re lenyomta a világhírű mexikói Atlantet. Bár az első percekben nagyon nekünk estek a tequilazabálók és vezetést is szereztek, de aztán szép lassan helyreállt a rend, átvette a Barca az irányítást és hozta a kötelezőt.  Itt kell megemlíteni, hogy Pedro tegnap is gólt rúgott, ami azt jelenti, hogy 6 különböző sorozatban rúgott gólt egy idényben, ami nem kis teljesítmény tudva, hogy azért még tud bénázni bőven. Le a kalappal!

Az előző döntőnket 2006-ban odadobtuk a brazil Internacionalnak nagylelkűen, gondolván szegény braziloknak nyilván fontosabb és többet jelent ez a kupa, mint egy Barcelonának. De annyira számonkérőek kedves madridi barátaink, hogy idén már behúzzuk, hamár annyira hiányolják a gyűjteményünkből.

Tehetjük mindezt az argentín Estudiantes ellen, akik a 2009-es Libertadores-kupa győztesei, viszont a tavalyi Clausurában csak 6. helyen végeztek, az idei Aperturában meg csak 8. lettek. Irányitójuk pedig az a Juan Sebastián Verón, aki szeretne apja örökébe lépni és megnyerni a tornát, de erre lássuk be vajmi kevés az esélye főleg, hogy már a főpróba, az elődöntő is nyögvenyelősre sikerült.

 

 

 Atlante-Barcelona 1:3

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr121604302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása