Üdv az újévben mindenkinek, adósságokkal, üres pezsgősüvegekkel, meg némi katzenjammerral magunk mögött hagytuk a 2009-es évet. Scab majd azért erről egy részletesebb beszámolót is rendelkezésére bocsát a Barcelona sikereire nyáladzó Pavlov-kutyáknak – akik a 2010-es évben majd megismerkedhetnek a kioltás folyamatával is. Én is terveztem a Madrid évének boncolgatását, de az elmúlt fél év útja bár ígéretesnek tűnik, még egyáltalán nem tudni, hogy csak délibábok csillognak, vagy újabb trófek miatt kell bőviteni a Bernabeu vitrinjét. Eredmények tekintetében pedig a hazai és nemzetközi szereplést is elég három eredménnyel jellemezni: Real Madrid vs. Liverpool-Barcelona-Alcorcón = 2-14. Botrány. Tovább után vissza a jövőbe.

 

Új szelek fújnak a Primera Divisiónban 2010 hajnalán, ami csakis a Real Madrid erősödésének köszönhető, minthogy a Barcelona nem igazán mutatja a gyengélkedés jelét. Az említett fuvallatok viszont orkánszerű erősséggel söpörhetik le a spanyol bajnokság éléről a címvédőt: ehhez az első lépést a Sárga Tengeralattjáró torpedója fogja jelenteni Katalónia anyahajóján. A Villareal a botrányos szezonkezdet után előbb megfelelő sebességfokozatba kapcsolt, az utóbbi öt fordulóban több pontot szereztek, mint az azt megelőző tízben. Guardiola szabadságolta Messit, Iniesta pedig csak lábadozik, így Ibrahimovicsnak újfent saját magával kell gólt rúgatnia. Hiányzik még Touré is, persze nem az igai, de azért egy Afrika Kupára ő is jó, Sheydou Keita pedig sérült, a katalánok így elsősorban a labdaszerzésekkel és a befejezésekkel állhatnak hadilábon. Ne dőljetek be a fogadóirodáknak, ez a meccs háromesélyes, kasszafúróknak a vendégtipp ajánlott. Rossi egy négycsillagos mezért játszik, muszáj villantania (pláne ha Totti visszatér).

 

Madridban más kihívásokkal kell szembenézni. Higany felfelé szökik, lassan a góllövőlista élére, teljesítményén jól mérhető a fővárosi futball-láz. Kaká már edz, de jelenleg az jelent fejtörést, hogy ki helyére kerüljön vissza. (Megsúgjuk Pelegrininek, hogy amíg Dzsudzsák játékjoga nem érkezik meg, addig van der Vaart és Cé is jó megoldás a balszélre, a hitvány Marcelo pedig remélhetőleg már aláírt a Newcastle-hoz, az neki van kitalálva). Bár valószínűleg egész Spanyolországban Pamplomában utálják a legjobban a Madridot, ez maximum egy Vadócz nekirohanásra lehet elég. A bika szerepének sikeres felvételével a Suna játékosai valószínűleg csak kergetni fogják a labdát és a torreádort, a végén pedig nem kérdés, hogy ki hátába kerül a kés. Január 3-án 11 óra tájékán helycsere esedékes a spanyol élvonalban, az őrségváltás pedig tartós és szimbolikus. Csak az adatok mások: 19 és 3 helyett 32 és 10 sarokszámok fémjelik az új esztendőt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr821639943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása