Post-traumás betegségben szenved a blogunk, lényegében a kétfős szerkesztőség megnyúvadt, ezért nem is került ki szellemi termék a héten. A soros ellenfelek meg elég lankadtfaszúak voltak az utolsó őszi gyepnyúzáson, úgyhogy hálistennek nem is volt nagyon miről firkászni. Hisztiánóról igen, de róla külön fogunk. Tovább után rövid foglalatoskodás a múlt hétvégi eseményekről, meg egy kicsit hosszabb a szombat esti lehetőségekről.

 

Aki meglepetésre játszott, az mind a Barca, mind a Madrid soros meccsén hamar papírrepülőt hajtogathatott a tippmixszelvényéből. A katalánok farkukra kapták a Valladolidot és kétmérföldnyi távolságra szaladtak szerencsétlenekkel, mire azok észrevették, hogy meg vannak csinálva. A meccs maradék részében a Valladolid várta a végét, a Barca pedig felállt a tizenhatosukhoz pogácsázós fogadásra. Dani Alvesnek vagy lecsúszott, vagy pofátlanul nagy gólt lőtt. Nem eldönthető, mert elég nagy patkány és elég nagy zseni is ahhoz, hogy még be is nézzen középre, mielőtt szándékosan ilyet művel.

 

Madridban is gyorsan pont került a nyitott mondat végére. Cé bemutatta, hogy mi a feladata, Benzema változatlanul tarja a helyet a lassacskán felépülő Higanynak, volt karate is (ami még sokba kerülhet), csak foci nem volt. A közönség nem is nagyon foglalkozott ezzel, hanem inkább Ruud van Nistelrooyt búcsúztatta – méghozzá méltón. A hollandus egész sok szöget kalapált bele Rijkaard koporsójába. Cabrónozás helyett a gólkirályi címekre koncentrált, meg is érdemelte a méltó búcsúztatást.

 

Mindjárt kezdődik a Barcelona meccse, úgyhogy csak röviden. Mindkét nagyágyú idegenben lép fel, ám sejthetően a Madridnak lesz nehezebb dolga, annál is inkább, mert amikor kifutnak a Riazor gyepére, akkor biztosan nyolc pont lesz a hátrányuk. Elég kevés olyan csapat van, amely a mostani Barcelona ellen komoly esélyekkel indulna, a Gijónnak ráadásul semmi oka az aggodalomra, ha kikap otthon a bajnoktól. A Madridot speciel megfingatták, de az őszi meccsen inkább a vendégek impotens támadójátéka volt szembetűnő. Higany akkor még nem határozta el, hogy gólkirály lesz, Cé meg sérült volt. A Barcánál az egyetlen komoly hiányzó Daniel Alves, ami valamivel több felelősséget pakol Messire, mert egyedül kell megoldania a jobbszélt. Mivel jelenleg a világ legjobbja, gyanítjuk, hogy képes lesz rá. Érik egy Zlatan gól is.

 

A Madrid utolsó nagyon nehéz idegenbeli meccsére készül. Az ilyen meccseken válik el a hús a cupáktól, ugyanis a Depor mindenkiben előszeretettel forgatja a kést a Riazorban. A Barca Valdez bohóckodása ellenére elhozta a három pontot a Depor otthonából, de ez a Madridnak 19 éve nem sikerült. Cé eltiltva, Garay kipurcant a védelem tengelyéből, foghíjas védekező középpálya (nincs a két Diarra és Gago sem), elől pedig a csapat gólzsákja sérült. Mindemellett a Depor – látva a Bilbaót a Madrid ellen és a múlt héten saját testén is – neki fog menni a Madridnak. Nehéz meccs, hosszú sérültlista, eredménykényszer – adottak a madridi kudarc feltételei. Ennek ellenére győzni fognak a királyiak, mert egyszerűen muszáj. Ehhez az út: clean sheet és egy jól mozgó-mozgató Xabi Alonso-Guti kettős szűrőposzton (Guti ott fog játszani, mert kihaltak a pozíció eredeti birtokosai).

 

A Barca kerete: Victor Valdés, Pinto, Csgrinszkij, Piqué, Márquez, Milito, Puyol, Abidal, Maxwell, Touré, Sergio, Iniesta, Xavi, Messi, Pedro, Bojan, Henry and Ibrahimovics.

 

A Madrid kerete: Casillas, Dudek, Sergio Ramos, Albiol, Arbeloa, Marcelo, Metzelder, Drenthe, Mateos, Xabi Alonso, Guti, Granero, Kaká, Mosquera, Raul, Benzema, Rodrigo, Raul Ruiz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr931715529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása