Vasárnap estig várat magára az, hogy kiderüljön: semmi nem változik a 17. kör után a Primera Divisiónban. Bár mindkét gigász küzd némi problémával, köztük és a vert mezőny között akkora a különbség, hogy a foghíjas támadósorok illetve védelmi erődök ellenére sem tűnik megoldhatatlan feladatnak berámolni a Mallorcának és a Tenerifének.

 

A nehezebb feladat ezúttal a Madridé: nem csak a Mallorcát kell legyőzniük, hanem magukat is. Az Osasuna elleni iksz elszalasztott lehetőségén még könnyen túlteheti magát a királyi alakulat, ám a két Diarra és Ramos hiánya szerkezeti gondokat is valószínűsít. Ramos hiányának azért megvan az az előnye, hogy Marcelo valószínűsíthetően egy sorral hátrébb kényszerül, így kevesebb támadást lesz lehetősége elrontani (bár valóságtól elszakadó gondolatvilága az ellenfél kapujától egyre távolabbról késztetheti lövésre). Kaká bevethető, így a támadószekcióval elméletileg nem leget gond. Az UEFA honlapján találtunk egy összefoglalót Pellegrini taktikai elképzeléseiről, a vázolt alapfelállások mindegyike működőképes lehet Madridban, kíváncsian várjuk, hogy a bábutologatást sikerül -e megtölteni tartalommal, vagy továbbra is a ködszurkálás marad a királyi támadójátékot illetően. Gago valószínűsíthető kezdése miatt a Tornyi-féle pressinggel valószínűleg csínyán kell bánni (nem hisszük, hogy a Gago-Xabi páros bármelyike utolérné Dombi Tibit százon). Szenvedős madridi győzelem, sárdagasztás és takonycukrozás várható, ma még Cé sem fog crikuszolni, semmilyen értelemben.

Más a dörgés Barcelonában. Itt nem a mutatott játékkal, hanem a helyzetkihasználással és a rulettautomatával van gond. Két hazait vettek el az ellenfelek a címvédőtől, ideje lenne idé először győzni. Messi visszatért a szabadságából, Ibrahimovic Afrika Kupát néz, így megint az a kérdés, hogy ki fogja befejezni? Lassan kezdjük hinni, hogy Pedro a Gerd Müller-Pippo vonal méltó köverője lehet majd egyszer: amilyen suta, olyan hatékony. Változatlanul hiányos a védekező középpálya (Keita, Touré), így alapból fogható lenne a Barca is. A Tenerifének viszont nem itt kell kiharcolni a bennmaradást – 3 pontra maguk sem mernek gondolni, a fosos boka pedig egyre sem elég – így Messi(ás) ki fogja húzna a Barcát a szarból. Nagy brillírt itt se várjon senki, a Barcának a szűk győzelem is elég az előny tartásához. Meg is lesz az.

Keretek:

Madrid: Casillas, Dudek, Albiol, Arbeloa, Garay, Metzelder, Marcelo, Xabi Alonso, Gago, Granero, Van der Vaart, Drenthe, Guti, Kaka, Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema, Raul

Barcelona: Valdés, Pinto, Alves, Abidal, Maxwell, Chygrynskiy, Puyol, Piqué, Márquez, Milito, Xavi, Sergio, Iniesta, Thiago, Jonathan Dos Santos, Pedro, Bojan, Messi, Henry

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr771661622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziasztok86 2010.01.10. 22:26:36

sziasztok!

így a madrid meccse után gratulálnék, higany gólja élmény volt. amúgy meg már vannak olyan pillanatai a realnak, ami focira emlékeztet, bár nem értem cé miért nem villog. mintha elfelejtett volna cselezni. no mindegy. mi ugye épp vezetünk három simára, messi(ás) a biztonság kedvéért a fingfogás mellett zuzott két gólt, meg egy gólpasszt. a pedros suta vonulatot azért erősnek érzem, technikailag bőven barca szintet képvisel, a két említett legenda meg összesen nem tud 3at dekázni. ja ilyen ütemben termeli a gólokat, reméljük nem kell nyáron riberyt vagy silvát megvenni anri helyére...

üdv m.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2010.01.11. 00:08:25

@sziasztok86: nekem Pedro nem annak a srácnak tűnik, aki mindent pengéből megold, vagy zseniális meglátásaival mindenkivel gólt rúgat. A sutaság relatív:
1. Inzaghi sem bánt ügyetlenül a labdával,
2. viszont őt sem ezérr szeretjük. Meg nem is ez a feladata, ahogy Pedronak sem.

Messi, Xavi, Iniesta bőven képes megoldani azt, hogy neki "csak" gólokat keljen lőni. Mellesleg a feltörkvő Barcásokból Krkicet jóval technikásabb spaílernek tartom, Pedro mégis hatékonyabb.

sziasztok86 2010.01.11. 00:22:00

@Beavix: igen ez igaz. de ha az összehasonlitást nézzük, pedro barca szint - nem messi, ini, ibra - de azért egy jó átlagot szerintem hoz. ami nálunk a yaya, busquets, alvest jelenti, mert ugye a támadók mind jobbak nála. de pl inzaghi azért a milanban nem a technikás játékosok közé tartozik. viszont pedro hasonloan érzi a kaput, mint inzaghi, de arányaiban technikásabb. csak kérdés 11 év mulva is golzsák lesz-e. egyébként messi 3. gólja nem lett szar:D

üdv m.
süti beállítások módosítása