Beavix 2010.02.06. 12:42

Ilyen a boksz?

Fanyaloghatnánk az uncsi átigazolási piac miatt (a lezárult időszakban sem a Real Madrid sem a Barcelona nem igazolt új játékost), azonban a két spanyol gigász messze a legtöbb pontot gyűjtötte az európai topcsapatok közül, úgyhogy nem is tűnik úgy, hogy bármelyiknek oka lenne arra, hogy a kákán csomót a keretében hiányposztokat keressen. Canales maradt a Santanderben, a különbség meg a régiben, és újabb forduló jön, amikor semmi sem változik.

 

Időrendben előbb Barcelonára vetül vigyázó szemünk, de előbb jönnek el újra a betlehemi királyok, mint a Getafe pontszerzése. A Barcelona-szurkolók lelkületének lételeme a finnyázás, Scab a hétközi szeánszunkon már elégedetlenkedett, hogy miért nem lehet koncentrálni?! Annyiban igaza van, hogy gólhelyzetben erre nagyjából Pedro képes, aki egyre hangosabban követeli Henry helyét (a franciának pechje van: nem úgy tűnik, hogy a kézilabda válogatottban nagyobb szükség lenne rá).

 

Meg kell jegyeznünk, hogy Ibra nagyon formán kívül van, tehát szimplán csak hasznos, anélkül, hogy eredményes lenne. Ennek majd akkor lesz meg a böjtje, mikor formába lendül. A Getafe nem rossz kiscsapat, az elmúlt öt meccsükön nem esett egy gólnál több, és ezzel a Camp Nouban is kiegyeznének. Xavi viszont be fog szólni az elől flegmázóknak, úgyhogy a Barca szétkapja a Getafét, mint ovis srác az Ikea bútort. Nem egy súlycsoport, de hát ilyen a boksz.

 

A Real Madridnál első sorban az érthetetlenül jó támadójáték a téma.  A királyiak elég csúnyán lekaszabolták a Deport, ám ami ennél fontosabb, tudatos elemekkel hozakodnak elő a támadóharmadban. Guti és Xabi is ügyesen forgatja meg a labdákat széltében, a megnyitott szélen pedig már fut a hátvéd, így simán lehet kettő-egyezni. A középen érkezést megspékelték a Barcától eltanult rövid oldali visszagurításra érkezéssel, ami duplájára növelte variációs lehetőségeket, egyben lefagyasztotta a legtöbb kiscsapat védelmének processzorát.

 

A klub azért az átigazolási piac bezárását követően szép csendben bebukta az transzferszezont: Marcelo további három évig rontja a levegőt és a madridi balszél támadásait. Nem elképzelhető, hogy ennyi idő alatt megtanul védekezni, pedig balhátvédként még hasznos is lehetne.

 

A Bernabeúba az Espanyol érkezik, a küzdelem nagyjából annyira fair, mint Chuck Norris és Nem-Chuck Károly bokszmeccse, és akkor még enyhén fogalmazunk. A Madridnak nem lesz szüksége a Xavi-féle kandikamerás fenékre huppanásra, Cé hiányában is korrekt berámolással fogja megörvendeztetni a királyi publikumot. Az Espanyol is betalál, mivel a két csapat hagyományosan bolond koreográfiájú meccseihez (itt plédául egy 4-3) ennyit azért illendő nekik is hozzátenni. Higany, Lass és van der Vaart is játékra jelentkezik, a gólzsákot és fekete atomot valószínűleg be is dobja Pellegrini.

 

A Barcelona kerete: Valdez, Pinto, Marquez, Csigrinszkij, Abidal, Maxwell, Dani Alves, Piqué, Milito, Toure, Sergio B., Keita, Iniesta, Xavi, Bojan, Messi, Ibrahimovics, Pedro

 

A Real Madrid kerete: Casillas, Dudek, Sergio Ramos, Arbeloa, Albiol, Marcelo, Drenthe, Lass, Xabi Alonso, Kaká, Guti, Granero, Diarra, Van der Vaart, Gago, Higuaín, Raúl, Benzema

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr561733866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása