Kicsit keserű szájízzel várjuk a hétvégi Malaga elleni kedélyjavítót. A BL-meccs kellemetlen utóízéről nem a Stuttgart tehet, hiszen játékukkal, pozitív hozzáállásukkal kellemes csalódást okoztak a svábok, sokkal aggasztóbb, hogy az Atletico elleni borzasztó meccse után kedden sem alkotott maradandót Xavi, és most látszik csak igazán, hogy az ő teljesítménye mennyire befolyásolja az egész csapat, főleg a támadó szekció teljesítményét. Rettentően hiányzik/ott Dani Alves a jobb oldalról, bár a védekezés részét meg tudja oldani Puyol, sőt a taknyos Bartra is, de a támadásokhoz senki nem tud annyit hozzátenni, mint Alves. Sérülés óta, mintha Messi is egy kicsit elveszettebb lenne. Ezen a szombaton adott a lehetőség egy kiadós önbizalomdózis megszerzéséhez, és ehhez feltehetőleg a Malaga is asszisztálni fog. Felvezetésképp a Real Tenerifére látogat.

Sok problémájuk valószinűleg nekik sem lesz. Ronaldo jó formában a Tenerife meg az utolsó előtti helyen. Harminc egymás elleni meccsükből csak 7-et nyertek a kanáriak, míg 18-at a Madrid. Utolsó négy meccsen is Real győzelem született, úgyhogy gyakorlatilag semmi sem szól a hazaiak mellett. Arbeloa eltiltása is a Realnak jobb, egyedül Marcelo pályára lépése adhat okot némi bizakodásra, de hát egy fecske...

Barcánál Dani Alves comebackjében és Xavi formajavulásában bíznak, bár igazából nem létezhet olyan hendikep, amivel ne lenne kötelező hazai pályán a Malaga legyőzése. Győzelem esetén 61 pontja lenne a csapatnak, míg tavaly 24 forduló után csak 60 volt, tehát jobban állnának, mint egy éve ilyenkor. Úgyhogy lehet azt mondani, hogy az utóbbi időben döccent egyet-kettőt a Barca szekere, de azt badarság lenne állítani, hogy gyengébbek, mint tavaly.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr621795080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása