Egész múlt héten elfelejtettünk benneteket tájékoztatni a Barca és a Madrid által beréámolt tíz gólról, ráadásul Madridban hamarosan útjára indul a labda (méghozzá szélsebesen a Sporting Gijón kapuja felé), úgyhogy összehányavetiskedünk nektek egy egész heti befoglaló-összeharangozó-analizátor-prediktor-szerűséget. Tovább után továbbjut a Barca a BL-ben, de kiderül, hogy ez Zaragozában nem lesz elég.

 

Időrendben haladva azt kell mondanunk, hogy a Madrid és Barcelona háza táján fúvó viharos böjti szelek a vasárnap estére elcsendesedtek, azóta Madrid környékén alig borús ég, Barcanisztánban pedig kifejezett sunshine van. Mindkét nagy legnagyobbja mosolyt csalt szurkolói arcára, azaz Higany-Messi: 3-3, Barca-Valencia: 3-0 és Valladolid-Real Madrid 1-4. papírforma, távirati stílusban. Lelkileg azonban sokkal többről van szó. A Real Madrid játékosainak a szezon legnagyobb traumáján kellett túltenni magukat. Persze az elmúlt öt év során gyűjtögették a rutint a nyolcaddöntős kiesésekben, de mégis fájó a tudat, hogy lehet, hogy az idei az utolsó BL döntő a Bernabeúban (ha valamilyen csoda folytán a Barca nyeri a BL-t, akkor tuti, hogy felsózzák a stadion helyét). Muszáj hát bajnoki címbe fojtani a bánatot, és ennek az egyetlen lehetséges módja volt a Valladolid megpakolása. Ismétlem, semmi különleges nem történt, a Valladolid és a Madrid között jelenleg pont ennyi van, a siker csak azért értékesebb, mert nagyon-nagyon kellett. Messze még szélcsend és a szép idő – ha lesz ilyen egyáltalán Madridban, akkor csak az el Clásico után –, de talán a vihar is elvonult.

 

Barcanisztánban még mézesmázosabb a helyzet. Amit Messi nem tud egy labdarúgópályán véghezvinni, azt nem is érdemes. Ez a nóta mondjuk régebben van a slágerlista élén, mint Bon Jovi és az Always, de a lemez egyáltalán nem kopik. A jó Barca és a világklasszis Barca között viszont van annyi különbség, hogy az utóbbiban Leónak társai is vannak. Mármost ebben hozott változást a Valencia elleni meccs. Rangadón cseppet sem érdekes, hogy a Valenciánál az egészséges védő ritka, mint apácáknál a nemibetegség. A Barca egyszerűen szétkapta az aragón riválist, begyűjtött három fontos pontot, és kijött a gödörből. Ennyi.

 

Aztán péntekre Txiki bácsi eksztázisba került, és elkezdett önfeledten nyilatkozni. Rendben, a Barca mércéjével két győzelem zsinórban nagy sikernek számít, de azért nem kéne pofátlanul leírni azt a csapatot, ahova a Barca tehetségesebb játékosai még életük első berúgása előtt megpattannak. Az egy dolog, hogy Beguiristain helyett anno a pályán is más végezte el a munkát, ám akkor legalább nem ártott a csapatának. Ellenben ugye most majd lehet magyarázkodni a kiesés után, hogy miért is az elődöntőről beszélt kend… Ettől függetlenül azért meg kell jegyezni: a Barca-expressz ismét sínre kerülhet, a játék kezd összeállni hozzá, és ehhez pont jókor jött a Stuttgart elleni BL-meccs. Magas tét, de verhető ellenfél. Senki nem mondhatja, hogy egy BL nyolcaddöntőt négy góllal nyerni nem szép dolog, de ennél Spanyolhonban csak nehezebb meccsek várnak a Barcára. A csapat túl van egy nehéz időszakon, de a Barca is nagyon messze van még attól, hogy nyugodt szezonja legyen.

 

Ami a hétvégi feladatokat illeti, a Real Madridnak lesz könnyebb dolga. Biztos bennmaradó ellen játszani eleve könnyebb, mint olyan banda ellen, akinek nyomja a fenekét a vonal, ráadásul a Sporting ellen pont pihent is, meg feltüzelt is lesz a királyi gárda. Az őszi 0-0 óta jelentős a fejlődés a madridi támadójátékban, amit jól mutat a bajnokság legtöbb rúgott gólja. Komoly hiányzó a hazaiaknál nincs (Kakát akkor tekintjük majd komoly hiányzónak, ha komolyan is veszi magát, Benzemát pedig soha), csak az a kérdés, hogy Cé ismét elkövet-e valami ostobaságot, mert már meglehetősen rég csinált olyat. Nem kérdés viszont, hogy Higany gólt , mindjárt kettőt, amivel el is dől a meccs. A Gijón megússza hárommal, és ez idén dicső teljesítmény a Bernabeúban.

 

A Barca zaragozai kirándulása sokkal izgalmasabbnak ígérkezik. A Zaragoza elég sokáig volt kieső helyen, ám feltámadását ügyesen összehangolta a Valladolid zuhanórepülésével, minek következtében picit nyugodtabb lehet. A hazaiak pozíciójából és az ellenfél játékerejéből az következik, hogy a bajnokság ezen szakaszában a Barca ellen fontos a pontszerzés, és a Zaragoza akár egy, akár három pontnak nagyon örülne. A kérdés a meccsel kapcsolatban ugyanaz, mint a katalánok összes idegenbeli bajnokiján: ki szerzi az első gólt? Ha a Barca, vendéggyőzelem fog születni, ha a Zaragoza, akkor pedig nem. A Barcát nem szokta zavarni az, hogy a Madrid eredményének tudatában kell játszania, szerkesztőségünk azonban így is megszimatolt egy ikszet vasárnapra. Pavón mindkét kapuba betalál, ezt tegyétek meg tippmixen.

 

A Real Madrid kerete: Casillas, Dudek, Ramos, Albiol, Arbeloa, Metzelder, Marcelo, Garay, Marcos Alonso, Gago, Lass, Xabi Alonso, Granero, Guti, Van der Vaart, Cé, Raul, Higany

 

A Barcelona kerete: Valdes, Pinto, Alves, Puyol, Piqué, Txigrinski, Milito, Maxwell, Márquez, Jeffren, Touré, Keita, Sergio Busquets, Iniesta, Messi, Ibrahimovic, Henry, Pedro, Bojan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elclasico.blog.hu/api/trackback/id/tr71855037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scab · http://elclasico.blog.hu 2010.03.20. 18:10:43

Az Arsenal ügyes és aranyos, de azt ne higgyük, hogy európai szinten meghatározó csapat. Okozhatnak meglepetést, de vajmi kevés rá az esélyük Bendtnerrel

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2010.03.20. 19:53:40

Az arsenal ügyes és aranyos, és azon kevés csapat egyike, akinek gyorsabb a középpályája a Barcáénál. Bendtner titka, hogy olyan messze pattan róla a labda, hogy abból gól is lehet. :)

Nem a barca esélyeivel van a baj, hanem a nagy pofával.

pokemon 2010.03.21. 07:41:51

Valdes miért is fog hiányozni???

pokemon 2010.03.21. 08:22:47

"A kérdés a meccsel kapcsolatban ugyanaz, mint a katalánok összes idegenbeli bajnokiján: ki szerzi az első gólt? Ha a Barca, vendéggyőzelem fog születni, ha a Zaragoza, akkor pedig nem."

Ezt a baromságot! Az első 21 fordulóban egyetlen percet sem játszott hátrányban a Barca, nemhogy az első gólt az ellen szerezte volna.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2010.03.21. 11:59:39

@pokemon: Valdes nem tudom miért fog hiányozni, a Barca honlapján nem találtam a hivatalosan megadott keretben.

Az első 21 fordulóban. Azóta pedig pont kétszer került hátrányba és egyik meccset sem nyerte meg. Ezzel pedig pont azt az öt pontot adta el, amivel az első 21 forduló után vezetett.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2010.03.21. 12:03:46

Utánanéztem még egyszer, és Valdez nem hiányzik, csak elfelejtették kipakolni a honlapjukra. Viszont nem lesz Xavi és Abidal.
süti beállítások módosítása